Az Oldalról

Üdv. Ezen az oldalon játékokról írok teszteket. Próbálok a legjobb formában írni, tesztjeim leginkább tájékoztató jellegűek.
Jelenlegi szerkesztőink:

szogyenyi (Admin, Főszerkesztő)

Ajánlott felbontás: 1024x768
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox

Oldalajánló

Rövid hírek az oldallal kapcsolatban

Új lap - 1

2012.07.21 - Az Eddigi Tesztjeim menüsor frissítésre került
2011.11.26
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.
2011.08.13
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.

Utolsó kommentek

  • szogyenyi: @4lena: Ha már pont egy autóverseny típusú játékhoz kapcsolódó teszthez írtál, akkor én figyelmedb... (2012.10.22. 16:05) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
  • 4lena: Az igen aktív kölyöknek keresek valami jó Xbox játékot (www.supergamer.hu/xbox-360-xbox-360-jateko... (2012.10.22. 15:03) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
  • MrMultiFrodo: Elküldtem neked a teendőket! :) (2012.08.01. 13:24) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Lényegtelen, én sem értem nagyon ezt a rendszert :D Mindenesetre érdekelne a dolog,... (2012.08.01. 09:03) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Lehet, hogy én vagyok a hülye , de azt hol lehet negnézni? :D (2012.07.31. 21:34) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Ment egy privát üzenet. (2012.07.30. 12:31) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Én segíthetek ha akarod :) (2012.07.29. 20:25) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Gondoltam már rá, bele is fogtam anno, csak nem nagyon tudtam haladni vele, így fel... (2012.07.16. 08:55) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Remek cikk, remek játék (lehet)!De valamire szeretném felhívni a figyelmed!Ez a blog kinézete.Szer... (2012.07.15. 23:02) Bulletstorm
  • szogyenyi: Én sajnos nem értek hozzá, de ez talán segítségedre lesz: ps2.ign.com/articles/368/368038p1.html ... (2012.06.18. 00:22) PS2 Online by: YagaMilan
  • sssen: Ps2 Slim konzolom van (2012.06.15. 12:27) PS2 Online by: YagaMilan
  • sssen: Tiszteletem! Le tudná pontosan írni,hogy hogyan lehet betlitani a konzolt ,hogy online tudjak játs... (2012.06.15. 12:26) PS2 Online by: YagaMilan
  • szogyenyi: @pal601: Fentebb található linket érdemes megnézni. De hogy ne kelljen keresgélned: www.classic-p... (2012.06.12. 20:13) International Rally Championship
  • pal601: rengeteg helyen "megtaláltam" már de a letöltés még sehol nem jött össze... Tud valaki egy használ... (2012.06.11. 14:01) International Rally Championship
  • Chornya Cholmi: Én is most tolom,tegnap raktam fel. :) A demojával játszottam kb 1000 éve,de akkor még nem volt ne... (2012.05.22. 17:59) XIII
  • Utolsó 20

SWAT 4

2010.02.18. 19:46 :: szogyenyi

Mi kell egy jó csapatmunkához?

-Kell egy jó vezető

-Egy erős csapat

-Jó taktika

-No és persze nem árt a megfelelő felszerelés sem

Ez mind az, amit a SWAT 4 nyújt nekünk.

Amikor ezt a szót halljuk: SWAT. Mindenkinek a különleges kommandós egység jut eszébe. Hisz melyik kisgyermek ne szeretett volna egyszer egy bátor és erős kommandós lenni? A SWAT 4 elhozza nekünk ezt az élményt, még hozzá elég profin.

Már a menübe belépve is minden azt sugallja, hogy ez egy jó játék. Első plusz pont a 3D-s menü. Nagyon jó megoldás, hogy a háttérben emberek mozognak. Feldobja a hangulatot. Innen továbblépve elsőként az Egyjátékos módot céloztam meg. Miután létrehoztuk profilunkat, jöhet is az igazi akció. Persze előtte nem árt, ha elolvassuk, mi is a küldetés. Itt informálódhatunk a szituációról, a túszokról, illetve a bűnözőről. Tovább lépve kiválaszthatjuk a felszerelésünket. Itt elég alapos munkát végeztek a készítők. Minden egyes csapattagnak saját magunk választhatjuk ki a felszerelését, de akár a saját felszerelésünket is kioszthatjuk a csapat minden egyes tagjának. Vihetünk magunkkal egy elsődleges fegyvert, egy másodlagos fegyvert, illetve 5+1 taktikai felszerelést, és még a lőfegyverek golyójának a típusát is kiválaszthatjuk. (Ezekre majd külön kitérek) Ha ezzel megvagyunk, jöhet maga a bevetés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A játék nagyon precízen ki van dolgozva. Csapatunkat 2 osztagra bonthatjuk (piros és kék) melyeknek különböző utasításokat adhatunk. Ez olyan esetekre jó, ha egy 2 ajtós szoba kerül elénk. A másik csapat irányítását a sisakkamerájuk bekapcsolása után aktiválhatjuk, így akár távollétünkben is osztogathatunk parancsokat. Szintén hasznos funkció a mesterlövész mód is. Pályánként 1 vagy 2 mesterlövész állást aktiválhatunk, melyek segítségével a bűnözők jelenlétét vizsgálhatjuk meg. Ha pedig minden húr szorul, egy gombnyomással likvidálhatjuk a célszemélyt. Általában a küldetések során semmi dolgunk nem lesz, csak menni, a civileket megbilincselni, és a gyanúsítottakat vagy őrizetbe fogni, vagy lelőni,(aminek nagy jelentősége is van) illetve mindezt jelenteni a bázisnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felszerelésről:

Minden bevetésre magunkkal vihetünk egy elsődleges, egy másodlagos, illetve 5+1 taktikai fegyvert is. Elsődleges fegyvereknél a klasszikus lőfegyvereket találjuk meg, pl: AK47, M4A1 .45 SMG, 9mm hangtompítós SMG paintball fegyver, stb… Illetve kiválaszthatjuk a lőfegyver golyójának típusát is. (Értem ezalatt: tompított, hegyes, stb..)

Másodlagos fegyverek között vannak a kézifegyverek: 9mm-es, M1911, sokkolópisztoly, illetve időközönként a Magnum.

5 taktikai fegyvert vihetünk magunkkal. Válogathatunk CS Gázgránát, villanógránát, darázsfészek gránát, ajtóék, paprikaspray és optiszonda közül. Itt megemlíteném az ajtóéket, és az optiszonda funkcióját, ami kicsit ismeretlen lehet az olvasó számára.

Ajtóék: az ajtó alá bedugva eltorlaszolhatjuk az ajtót, így megakadályozva, hogy a bűnözök kijussanak az adott helyiségből

Optiszonda: az ajtó alá behelyezve egy kis kamerán keresztül láthatjuk, mi rejtőzik az ajtó másik oldalán. Nagyon hasznos kis cucc.

Illetve egy zártörő felszerelés lehet még magunknál. Alapesetben a csavarfogó mindig nálunk van, álkulccsal a másik oldalán, de vihetünk magunkkal még 3db C2-es töltetet, illetve egy zártörő shotgunt is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A játékról:

A játékot az UnrealEngine 2.0 motor hajtja. Szerintem sok gond nincs vele, szépen teljesít. De mitől ilyen jó a játék? Hát a online COOP játéktól. Mi is lehet jobb, mint a haverokkal összeülve végignyomni a kampányt. A többszöri újrajátszásról pedig az ellenfelek véletlenszerű elhelyezése gondoskodik. Nem sokszor fogunk mindig egy helyen beleütközni ugyan abba az ellenségbe. A zenével sincs gond. Mindegyik gyönyörűen visszatükrözi az adott szituációt. Ahol pörgős a hangulat, ott a zene is pörgős. Ahol derűs, szorult helyzet van, ott  a zene is az lesz. Említettem, hogy nagy a jelentőssége, hogy a bűnözőket egyszerűen csak úgy ni lepuffantjuk, vagy pedig addig ordítozunk rájuk, míg hajlandóak megadni magukat. De miért olyan fontos is ez? A játék pontozási rendszere miatt. Minden egyes teljesített küldetés után kapunk egy statisztikát, hogy hogyan teljesítettük az adott missziót. A pont függ az elkobzott fegyverek számától, illetve hány sérült, vagy halott gyanúsított van.  Itt játszik nagy szerepet a nehézségi szint. Easy szintnél tök mindegy, mit csinálunk, csak teljesítsük a küldetés. Normal szinten  minimum 20 pontot kell elérnünk, hogy továbblépjünk a következő pályára. Hard-nál 50 pontot, Elit-nél pedig 100 pont kell a továbbjutáshoz. Ezért gondosan ügyeljünk a megfelelő felszerelés kiválasztására, illetve milyen taktikát alkalmazunk, mert nem mindig dobják el a fegyvert a gyanúsítottak.

Negatívumok:

Persze vannak rossz tulajdonságai is a játéknak. Egyik ilyen az AI. Néha akad, hogy online coop közben a gyanúsított nem hal meg 5 fejlövéstől sem, de mi bezzeg 1övéstől kipurcanunk. Illetve a használhatatlan optiszonda is sok fejtörést okoz időnként. Nem tudni, hogy ez most a magas ping miatt lehetett-e, de nem ártott volna orvosolni. Illetve a célzásba kötnék még bele. Megértem, hogy realisztikusak akartak lenni a fejlesztők, hogy mozgás közben nehezebb a célzás, de ez túlzás már, amit itt művelnek. És sajnos ezen a közelítés sem segít semmit.

Egy szimpla előrehaladás közben 5 golyó esetében 3 biztos a gyanúsított mellé megy. Borzalmasan siralmas… Illetve láblövés esetén miért megy a karakter ilyen lassan? Jó, értem, hogy sántít, de így elég nehézkes közlekedni a pályán. Főleg, ha egy hatalmas épületben úgy keresünk egy túszt, hogy el van lőve mindkettő lábunk. Erre picit odafigyelhettek volna. Sajnos amit még hiányolok, az az élőhangos csevegés hiánya online játék közben. Azért ez mégis csak egy taktikai játék. Igazán megérte volna a fáradozás ezért a funkcióért. (Említésképpen: Ez a funkció már az UT2004-ben is megtalálható, bár szerintem oda meg semmi értelme sincs).

Összegezve:

A SWAT 4 egy kiváló játék. A műfaj szerelmeseinek mindenképpen megéri kipróbálni, főleg Online. Vannak benne hibák, nem kétség, de azért még szeretjük. Viszont a hibák miatt, illetve az ólomfejű bűnözők miatt levonás jár!!!

 

9/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr71795522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása