Az Oldalról

Üdv. Ezen az oldalon játékokról írok teszteket. Próbálok a legjobb formában írni, tesztjeim leginkább tájékoztató jellegűek.
Jelenlegi szerkesztőink:

szogyenyi (Admin, Főszerkesztő)

Ajánlott felbontás: 1024x768
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox

Oldalajánló

Rövid hírek az oldallal kapcsolatban

Új lap - 1

2012.07.21 - Az Eddigi Tesztjeim menüsor frissítésre került
2011.11.26
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.
2011.08.13
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.

Utolsó kommentek

  • szogyenyi: @4lena: Ha már pont egy autóverseny típusú játékhoz kapcsolódó teszthez írtál, akkor én figyelmedb... (2012.10.22. 16:05) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
  • 4lena: Az igen aktív kölyöknek keresek valami jó Xbox játékot (www.supergamer.hu/xbox-360-xbox-360-jateko... (2012.10.22. 15:03) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
  • MrMultiFrodo: Elküldtem neked a teendőket! :) (2012.08.01. 13:24) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Lényegtelen, én sem értem nagyon ezt a rendszert :D Mindenesetre érdekelne a dolog,... (2012.08.01. 09:03) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Lehet, hogy én vagyok a hülye , de azt hol lehet negnézni? :D (2012.07.31. 21:34) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Ment egy privát üzenet. (2012.07.30. 12:31) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Én segíthetek ha akarod :) (2012.07.29. 20:25) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Gondoltam már rá, bele is fogtam anno, csak nem nagyon tudtam haladni vele, így fel... (2012.07.16. 08:55) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Remek cikk, remek játék (lehet)!De valamire szeretném felhívni a figyelmed!Ez a blog kinézete.Szer... (2012.07.15. 23:02) Bulletstorm
  • szogyenyi: Én sajnos nem értek hozzá, de ez talán segítségedre lesz: ps2.ign.com/articles/368/368038p1.html ... (2012.06.18. 00:22) PS2 Online by: YagaMilan
  • sssen: Ps2 Slim konzolom van (2012.06.15. 12:27) PS2 Online by: YagaMilan
  • sssen: Tiszteletem! Le tudná pontosan írni,hogy hogyan lehet betlitani a konzolt ,hogy online tudjak játs... (2012.06.15. 12:26) PS2 Online by: YagaMilan
  • szogyenyi: @pal601: Fentebb található linket érdemes megnézni. De hogy ne kelljen keresgélned: www.classic-p... (2012.06.12. 20:13) International Rally Championship
  • pal601: rengeteg helyen "megtaláltam" már de a letöltés még sehol nem jött össze... Tud valaki egy használ... (2012.06.11. 14:01) International Rally Championship
  • Chornya Cholmi: Én is most tolom,tegnap raktam fel. :) A demojával játszottam kb 1000 éve,de akkor még nem volt ne... (2012.05.22. 17:59) XIII
  • Utolsó 20

God of War (PS2)

2010.04.23. 15:30 :: szogyenyi

„Az Olimposz istenei elhagytak engem. Most már semmi remény... És Kratos leveti magát Görögország legmagasabb hegyéről. 10 évnyi szenvedés, 10 évnyi végtelen rémálom végre véget ér. Csak a halál nyújt kiutat az őrületből...”

Kezdjük a sztorival: Főhősünk, Kratos, nem bírja tovább szenvedéseit. Egykori bűnei álmaiban térnek vissza, gyötrik lelkét, nem bírja tovább: Úgy dönt, leveti magát a sziklák közé. De nem teheti. Az isteneknek szükségük van Kratosra,még egy küldetést el kell végeznie, így egy ajánlatot tesznek neki: Le kell győznie Ares-t, a háború istenét, ki Athén városát akarja leigázni. Cserébe megszabadul gyötrődéseitől. Mivel főhősünknek még van egy le nem rendezett számlája a háború istenével, ezért úgy dönt, elvállalja a feladatot, hisz neki már úgy sincs vesztenivalója.

Maga a játék jó láthatóan sokat hajaz a Devil May Cry-ban. Miért is? Legszembetűnőbb a kameranézet. Mint a DMC-ben, itt is karakterközpontú a nézet. Itt is megjelennek ugyan úgy a különböző színű gömbök. Ezeket a gömböket általában ládákban tárolva találjuk meg, kinyitásukkal szedhetjük fel őket. De ellenfeleink megöléséért is gömböket kaphatunk. Akkor nézzük is, miként is kapnak szerepet: a zöld gömbökkel az életerőnket állíthatjuk helyre. Ezeket a zölden világító ládák kinyitásával tudjuk felszedni, illetve néha az ellenfelek megölése után is kapunk belőlük. A kék gömböket szintén, kék színű ládák kinyitásával szedhetjük fel, illetve néhol ellenfelek legyilkolásáért jár. Ezek segítségével használhatjuk a mágiát. A piros színű gömböket a piros ládák kinyitásával szedhetjük fel, illetve minden egyes megölt ellenfél után kapunk belőlük egy bizonyos mennyiséget. Ezekkel fejleszthetjük fegyvereinket és a mágiákat. A játék folyamán találkozunk olyan ládákkal is, melyek csak egyszerűek, nem világítanak. Bennük leggyakrabban vagy Gorgonszem, vagy főnixtoll rejtőzik. Egyszerre 6 darabot kell belőlük összeszedni, melyekért jutalom jár. A gorgonszemek begyűjtéséért maximális életerőnk növekedik meg, a főnixtollak beszerzéséért a mágiaszintünk növekedik meg. Illetve ezek mellett plusz tárgyakat is szedhetünk fel, mint pl: múzsaszobrok, melyekkel titkos helyekre juthatunk be.

Fegyverek:

Alapból egy fegyverünk van, és ezt is fogjuk a legtöbbször használni. Ezek a Káosz Pengéi: Két lánc, melyek Kratos kezébe vannak égeve, ezek végén pedig kardok találhatóak. Később megkapjuk majd Artemis pengéjét, mely nem sokban különbözik egy rendes kardnál. Talán ez nagyobb valamelyest. A kardok fejlesztésével különböző kombók nyílnak meg, így sokkal könnyebbé téve az előrehaladásunkat. E két pengén kívül még használhatunk 4 varázslatot:

-          Poszeidón dühe: Körülöttünk heves villámcsapások keletkeznek, jelentősen legyengítve ezzel az ellenfeleket.

-          Zeusz dühe: Kezünkel villámokat dobhatunk a tőlünk távol álló ellenségekre.

-          Hádész hadserege: Az alvilág szellemeit megidézve segítenek nekünk az ellenfél elleni harcban.

-          Medusa pillantása: Medusa, a Gorgonok királynőjének feje. Használatával az ellenfeleket kővé dermeszthetjük egy rövid ideig.

Illetve van még egy különleges erő, ami csak szimplán az Istenek dühe névre hallgat. Aktiválása után Kratos egy kékes-vörösesen izzó spártai katonává változik, és ehhez egy olyan hatalmas erő is hozzátársul, mellyel a legnagyobb ellenségeinket is pillanatok alatt el tudjuk seperni a föld felszínéről. Sajnos 2 nagy hátránya van. Az egyik, hogy irtózatosan lassan töltődik fel, és ha már feltöltődött, nagyon hamar el is múlik, így nem árt nagyon jól kihasználni ezeket a különleges pillanatokat. Amit még sajnálok, hogy nem lehet deaktiválni az erőt, csak ha kifogyik. Emiatt egy véletlen elnyomás sok fejfájást okozhat.

Az ellenfelek

A játékban leginkább mitológiai ellenfelek ellen fogunk harcolni. Leggyakrabban élőhalott katonák fognak ránk törni, különböző felszerelésben, mint pl: pajzs, de gyakran fogjuk még minotauroszok, hárpiák, gorgonok, küklopszok illetve kentaurok társaságát is élvezni, de nem csak ők az egyetlenek, akik rontják körülöttünk a levegőt. Egy nagyobb rész lezárását tekintve bossokat is lekell majd győznünk. Meg kell küzdenünk majd a 3 fejű Hydrával, Medusa-val, a gorgonok királynőjével, egy hatalmas minotaurusszal, illetve majd magával Ares-el, a háború istenével is. Ellenük nem elég puszta erőnket bevetni, legtöbbször valamilyen cselez kell folyamodnunk legyőzésük érdekében. Ilyenkor a játék a képernyő közepén mutatja, melyik gombot nyomjuk le, vagy melyik irányba fordítsuk el az analógot, így Kratos tevékenykedik. Ha elrontottuk a gombok sorrendében való nyomkodást, akkor újra megpróbálkozhatunk vele, ha a sárga kör ikon megjelenik a feje felett. Ezek a mozdulatsorok eléggé látványosak, kreatívak, sokszor nagyon durvák is. De minden boss legyőzése után elégedetten fogunk nézni: Igen, megcsináltam!

Általánosan a játékról

Néhol amin nagyon el voltam csodálkozva, az az, ahogy a pályák tökéletes összefüggésben vannak egymással. Valami eszméletlen. Sosem árt odafigyelni, merre is járunk, hiszen mindenhol titkos területek halmaza rejlik, ahol akár rengeteg olyan plusz is rejtőzhet, ami nagyban segítheti fejlődésünket. Néhol viszont vannak olyan fejtörők, hogy az istenért sem lehet rájönni, mit is kell csinálni, és hogyan is tovább. Sajnos aki nem elég ügyes logika terén, annak ezek a részek igen csak sok kellemetlen pillanatot fognak szerezni. Az egész pálya egy hatalmas terület, szinte egy pillanat alatt betölt, soha nincs olyan, hogy a játék megállna tölteni. Ehhez társul a szép grafika. A pályák, a karakterek, a fegyverek: Mind nagyon szépen ki vannak dolgozva. Az átvezető videók szinte élethűek. Néha olyan, mintha már filmet néznék. Valami eszméletlenül gyönyörű. A mozgások is gyönyörűen meg vannak animálva. Minden egyes támadás, mozdulat, szinte tökéletes. Ehhez társul még a nagyszerű zene. Ha akció van, beindul, ha éppen csak barangolunk, akkor lágy, halk, és lassú. Tökéletesen össze van komponálva. A szinkronhangok is nagyon ott vannak a toppon. Kratoshoz kitűnően illik ez a morcos hang. Csak úgy sugárzik belőle a harag és a bosszú.

A játék többszöri végigjátszásáról a plusz karakterek megnyílása gondoskodik, illetve ha különböző fokozatokon is végigjátszuk a játékot, akkor fejlesztői videók nyílnak meg. Természetesen ekkor már az összes erő a birtokunkban lesz a kezdetektől fogva, és a fegyvereket is tovább fejleszthetjük. Ha mégsem akarjuk végigjátszani újra a játékot, vagy már megtettük, akkor még mindig ott van az a különböző 20 feladat, ami csak arra vár, hogy megoldjuk őket. Teszem fel olyan feladatok, mint pl: a levegőben megölni 10 ellenséget, vagy lelökni 5 ellenséget a mélybe, stb… Még egy jó pont a játéknak, mert legalább próbálkozik is, le tudja kötni az embert többszöri végigjátszás után is.

Egy szó, mint száz: A God of War kitűnő játék. Lebilincselő története miatt többször is elő fogjuk majd venni, illetve van, aki a csak a brutalitása miatt veszi elő, vagy fogja elővenni. Viszont akinek nincs jó logikája, az hamar el fog akandi a játékban, és legtöbbször emiatt is utáljuk nagyon. Szóval aki nem nagy logikás, az nem nagyon fogja ezeket a részeket kedvelni. De mi azért szeretjük.

 

10/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr381871220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása