Az Oldalról

Üdv. Ezen az oldalon játékokról írok teszteket. Próbálok a legjobb formában írni, tesztjeim leginkább tájékoztató jellegűek.
Jelenlegi szerkesztőink:

szogyenyi (Admin, Főszerkesztő)

Ajánlott felbontás: 1024x768
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox

Oldalajánló

Rövid hírek az oldallal kapcsolatban

Új lap - 1

2012.07.21 - Az Eddigi Tesztjeim menüsor frissítésre került
2011.11.26
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.
2011.08.13
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.

Utolsó kommentek

 • szogyenyi: @4lena: Ha már pont egy autóverseny típusú játékhoz kapcsolódó teszthez írtál, akkor én figyelmedb... (2012.10.22. 16:05) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
 • 4lena: Az igen aktív kölyöknek keresek valami jó Xbox játékot (www.supergamer.hu/xbox-360-xbox-360-jateko... (2012.10.22. 15:03) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
 • MrMultiFrodo: Elküldtem neked a teendőket! :) (2012.08.01. 13:24) Bulletstorm
 • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Lényegtelen, én sem értem nagyon ezt a rendszert :D Mindenesetre érdekelne a dolog,... (2012.08.01. 09:03) Bulletstorm
 • MrMultiFrodo: Lehet, hogy én vagyok a hülye , de azt hol lehet negnézni? :D (2012.07.31. 21:34) Bulletstorm
 • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Ment egy privát üzenet. (2012.07.30. 12:31) Bulletstorm
 • MrMultiFrodo: Én segíthetek ha akarod :) (2012.07.29. 20:25) Bulletstorm
 • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Gondoltam már rá, bele is fogtam anno, csak nem nagyon tudtam haladni vele, így fel... (2012.07.16. 08:55) Bulletstorm
 • MrMultiFrodo: Remek cikk, remek játék (lehet)!De valamire szeretném felhívni a figyelmed!Ez a blog kinézete.Szer... (2012.07.15. 23:02) Bulletstorm
 • szogyenyi: Én sajnos nem értek hozzá, de ez talán segítségedre lesz: ps2.ign.com/articles/368/368038p1.html ... (2012.06.18. 00:22) PS2 Online by: YagaMilan
 • sssen: Ps2 Slim konzolom van (2012.06.15. 12:27) PS2 Online by: YagaMilan
 • sssen: Tiszteletem! Le tudná pontosan írni,hogy hogyan lehet betlitani a konzolt ,hogy online tudjak játs... (2012.06.15. 12:26) PS2 Online by: YagaMilan
 • szogyenyi: @pal601: Fentebb található linket érdemes megnézni. De hogy ne kelljen keresgélned: www.classic-p... (2012.06.12. 20:13) International Rally Championship
 • pal601: rengeteg helyen "megtaláltam" már de a letöltés még sehol nem jött össze... Tud valaki egy használ... (2012.06.11. 14:01) International Rally Championship
 • Chornya Cholmi: Én is most tolom,tegnap raktam fel. :) A demojával játszottam kb 1000 éve,de akkor még nem volt ne... (2012.05.22. 17:59) XIII
 • Utolsó 20

God of War 2 (PS2)

2010.07.09. 15:30 :: szogyenyi

Spárta szelleme visszatért. A nagyszerűen sikeredett első rész után elkészült a folytatás. Kratos még erősebb, még dühösebb, és még brutálisabb, mint volt. Az Istenek szolgáját már csak egyetlen egy cél hajtja: Zeusz megölése.

Árész legyőzésével Kratos, az egykori halandó harcos lett a háború új Istene. Látszólag mindene megvan. De ő mégsem elégedett. Fájdalmát már csat a csaták enyhíthetik, és Spárta növekvő dicsősége. Az Olympus Istene is elfordultak tőle. Társaságát nem igazán kedvelik. Mint egykor Cronost, Zeuszt is elfogta a félelem, hogy fia szembefordul vele. Ezért Zeusz arra kényszeríti Kratost, hogy örökké szolgálja őt. Kratos persze megtagadja, ezért Zeusz egy könnyed mozdulattal átdöfi a tehetetlen Kratos testén az Olympus pengéjét. A bosszú innen veszi kezdetét.

A játékmenet maradt a régi hack and slash stílusnál. Mivel főhősünk az Olympus pengéjének elsajátításával kénytelen volt feláldozni minden erejét, sajnos ismét a nulláról kell kezdenünk mindent. Így újra gyűjtögetnünk kell majd a gorgonszemeket, a főnixtollakat, illetve a piros gömböket, melyeket szintén fejlesztésekre költhetünk majd el. Az első God of War fegyver téren nem nyújtott bő választékot. A 2. rész erről a hibáról gondoskodott. Most már 4 fegyver közül választhatunk. Elsőnek még csak Athéné pengéivel küzdhetünk. Később megszerezzük a Barbár kalapácsot (Az első részben már jól megismert Barbár királytól) ennek az iszonyatosan nagy kalapács segítségével lelkeket idézhetünk, illetve erőteljes csapásokat mérhetünk ellenfeleinkre, mely egy-két nagyobb kolosszusnál meg is hozza majd a hatását. Végül a Végzet lándzsáját is sikerül megszereznünk, melynek segítségével már a játék elején eleminálhatunk egy kisebb Boss-t, megszerzése mégis csak a játék közepe táján lesz lehetséges. E lándzsa segítségével úgy harcolhatunk, mint Ninja a bottal. Na jó, azért nem éppen úgy, de nagyon tetszetős kis fegyver. Gyengébb ellenségek tömeges raja ellen kitűnő fegyver. Akár lila energiasugarat is lőhetünk vele, de egy robbanó kristályt is elhelyezhetünk a tömeg közepébe. A sikeres végigjátszás után, ha az előbb teljesített szinten kezdjük újra a játékot, választási lehetőség nyílik meg előttünk: Vagy a nulláról kezdjük megint elölről a játékot, vagy használhatjuk az előzőleg megszerzett fegyvereket, illetve erőket. Itt már elérhető lesz az Olympus pengéje is, mely a játék legerősebb fegyvere. Az elődben már megismert Rage of the Gods utodja a Rage of the Titans. Használata hasonló az első részben megismertével, annyi különbséggel, hogy itt Kratos egy égő lávaemberré átalakulva darálja a gonosz teremtményeket. Legjobb újítás benne, hogy ezt az erőt akár helyenként előforduló arany színű ládákkal is feltölthetjük, de néhány boss megölése után is töltődik fel egy falatnyi. (Persze az ellenfelek fokozatos gyilkolása közben is nő.) És egy nagyobb újítás. Már az első rész cikkírása közben panaszoltam, hogy mért nem lehet kikapcsolni ezt az erőt, ésa maradékot később felhasználni. Úgy látszik, imáim meghallgattak, és a fejlesztők beépítették ezt a funkciót a játékba. Így most már nem csak húzós helyzetekben kell használnunk a Titánok erejét, hanem akkor, amikor akarjuk. És ha már a fegyvereket ilyen szépen elsoroltam, jöjjön a 4 új erő. Az első pályán használható még a régi Poseidon dühe varázslat, de a fentebb említett ok miatt ezt is elveszítjük. A 4 új erő a következő:

 • Typhon’s Bane: Egy nyíl, melyel távoli ellenségekre lőhetünk. Használata hasonló az első részben megismert Zeus furyéhoz.
 • Atlas Quake: Kratos a földet verve nagy erejű földrengést hoz létre. Tovább fejlesztve hatalmas szikladarabok is esnek az ellenségekre.
 • Head of Euryale: Már a God of War 1-ben is használható fegyver volt, ott Medusa’s Gaze néven. Ugyan azt tudja, mint az első részben. Áldozatainkat kővé dermeszthetjük használatával.
 • Cronos’ Rage: Kisebb villámot bocsáthatunk ki vele, mely megrázza a közelében lévő ellenfeleket. Az erőt fejlesztve ezek a villámcsapások jóval erősebbek lesznek, és nagyobb hatótávúvá is válnak.

 

Kratos kalandjai során több segédeszközt is begyűjt. A Kerberosszal (3 fejű kutya) való küzdelem után Kratos megszerzi az aranygyapjút, melyet a halott Jason (Laszón királyfi) karjáról szed le, akivel csúfosan elbánt az előbb említett teremtmény. Az aranygyapjúval több támadást is vissza tudunk verni, illetve bizonyos helyeken is csak az eszköz segítségével juthatunk tovább. (Nem is említve, hogy a játék végén ez menti meg Kratost Zeusz halálos csapásától.) Egy szintén hasznos tárgy büszke tulajdonosai is lehetünk. Nem sokkal az aranygyapjú megszerzése után összefutunk Ikarusszal is, és egy kis csetepaté után elvesszük tőle a szárnyait. Így már nem jelenthet gondot, ha egy-két platform távolagg van egymástól. Sajnos a hosszú repülésnek hátránya is van, mivel a tollak fokozatosan hullnak kifelé, így nem használhatjuk a végtelenségig a szárnyat egy-egy repülés alkalmával.

Kalandjaink során több helyen is megfordulunk. Bebarangoljuk az elfeledettek mocsarát, szembeszállunk az idő uraival, a párkákkal, meglátogatjuk Atlaszt, az égboltot tartó titánt, Rodoszban legyőzzük a kolosszust, és még sok egyéb helyen járhatunk majd. A pályák nem monotonok, sohasem válnak egyhangúvá. Mindig más-más környezetben kell harcolnunk. Persze amit újra dicsérnem kell,a játék fő hangulatadó eleme, a zene. Isteni, gyönyörű, nagyon jó! Szavakkal nem lehet leírni. Aki teheti, szerezze be a játék soundtrackjét. Az elődhöz képest a Boss harcok száma is igen szépen megugrott. Elég sok ilyen élményben lesz részünk. Mikor már elkezdenénk kicsit unnia  császkálást, akkor jön egy újabb boss. A kivégzéses jelentek is maradtak a régiek. A képernyőn megjelenő gombokat kell nyomogatnunk, illetve a bal analógot kell tekergetnünk ide-oda, mikor hogy kívánja a játék. A grafika az előző részhez képest sokat javult. Nagyon szép. Egyik legszebb játék PlayStation 2 platformon. Az átvezető videóknál azért már kicsit gondban voltak a fejlesztők. Sokszor már ők sem tudták eldönteni, mikor melyik fajtát is használják. 3 fajta videót különböztethetünk meg: Vannak a teljesen élethűek, gyönyörű szép átvezető videók, vannak a ronda, pixeles átvezető videók, és az én személyes kedvenceim, melyek olyanok, mint  a szimpla játékmenet. Szerintem elég lett volna 1 mellett levoksolni és azt dönteni. Ezt utáltam még nagyon az első részben is Miért kellet 3 fajta átvezető videót csinálni? Biztos volt rá valami okuk. Nem tudom. A szinkronhangok is tökéletesek. Terrence Carson (Kratos hangja) ismét hozta a formáját ahogy azt megszokhattuk tőle. Persze emellett minden karakternek nagyszerű szinkronhangja van, és illenek is hozzájuk.

A God of War 2 hozta a formáját. Sokkal többet nyújt, mint az előd. Pörgősebb akciók, még több brutalitás, még több fordulat. Aki teheti, tisztelje meg a trilógiát a befejező rész végigjátszásával.

 

10/10

 

Szólj hozzá!

Címkék: war 2 of god gow gow2

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr432015785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.