Az Oldalról

Üdv. Ezen az oldalon játékokról írok teszteket. Próbálok a legjobb formában írni, tesztjeim leginkább tájékoztató jellegűek.
Jelenlegi szerkesztőink:

szogyenyi (Admin, Főszerkesztő)

Ajánlott felbontás: 1024x768
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox

Oldalajánló

Rövid hírek az oldallal kapcsolatban

Új lap - 1

2012.07.21 - Az Eddigi Tesztjeim menüsor frissítésre került
2011.11.26
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.
2011.08.13
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.

Utolsó kommentek

 • szogyenyi: @4lena: Ha már pont egy autóverseny típusú játékhoz kapcsolódó teszthez írtál, akkor én figyelmedb... (2012.10.22. 16:05) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
 • 4lena: Az igen aktív kölyöknek keresek valami jó Xbox játékot (www.supergamer.hu/xbox-360-xbox-360-jateko... (2012.10.22. 15:03) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
 • MrMultiFrodo: Elküldtem neked a teendőket! :) (2012.08.01. 13:24) Bulletstorm
 • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Lényegtelen, én sem értem nagyon ezt a rendszert :D Mindenesetre érdekelne a dolog,... (2012.08.01. 09:03) Bulletstorm
 • MrMultiFrodo: Lehet, hogy én vagyok a hülye , de azt hol lehet negnézni? :D (2012.07.31. 21:34) Bulletstorm
 • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Ment egy privát üzenet. (2012.07.30. 12:31) Bulletstorm
 • MrMultiFrodo: Én segíthetek ha akarod :) (2012.07.29. 20:25) Bulletstorm
 • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Gondoltam már rá, bele is fogtam anno, csak nem nagyon tudtam haladni vele, így fel... (2012.07.16. 08:55) Bulletstorm
 • MrMultiFrodo: Remek cikk, remek játék (lehet)!De valamire szeretném felhívni a figyelmed!Ez a blog kinézete.Szer... (2012.07.15. 23:02) Bulletstorm
 • szogyenyi: Én sajnos nem értek hozzá, de ez talán segítségedre lesz: ps2.ign.com/articles/368/368038p1.html ... (2012.06.18. 00:22) PS2 Online by: YagaMilan
 • sssen: Ps2 Slim konzolom van (2012.06.15. 12:27) PS2 Online by: YagaMilan
 • sssen: Tiszteletem! Le tudná pontosan írni,hogy hogyan lehet betlitani a konzolt ,hogy online tudjak játs... (2012.06.15. 12:26) PS2 Online by: YagaMilan
 • szogyenyi: @pal601: Fentebb található linket érdemes megnézni. De hogy ne kelljen keresgélned: www.classic-p... (2012.06.12. 20:13) International Rally Championship
 • pal601: rengeteg helyen "megtaláltam" már de a letöltés még sehol nem jött össze... Tud valaki egy használ... (2012.06.11. 14:01) International Rally Championship
 • Chornya Cholmi: Én is most tolom,tegnap raktam fel. :) A demojával játszottam kb 1000 éve,de akkor még nem volt ne... (2012.05.22. 17:59) XIII
 • Utolsó 20

Need for Speed: Underground 2 (PS2)

2010.07.30. 15:30 :: szogyenyi

Az Electronic Arts tavaly a Need for Speed sorozatot alaposan megváltoztatta. Szakított a hagyományokkal és áttért a manapság (2003) egyre divatosabb,a tuningőrült éjszakai versenyzésre. Sokaknak tetszett a játék, sok újítást is fel tudott mutatni, így ennek sikerére az EA Canada máris nekiállt a következő epizód, az Underground 2 fejlesztésének.

A 8. NFS annyira megváltozott elődjéhez képest! Szinte már azt sem tudom, hol is kezdjem el, olyan sok az újdonság. Akkor talán kezdjük az elejéről. Mi egy senki kis szarházi szerepét játsszuk (olya annyira senkiházi, hogy még a karakterünk nevét sem tudjuk meg), aki frissen érkezett meg Baywiev városába. Egy friss autócsere után máris nekivághatunk az éjszakai életnek.

Nos igen. Itt már egy teljes, szinte élő városban járunk, melynek minden kis zugát kedvünk szerint bejárhatjuk. Persze csak a versenyek teljesítése után, mivel az egyes városrészek csak nyílnak meg. Bejárhatjuk a bel és külvárost, a Jackson hegyet és a kikötőt is. Mivel nem csak mi vagyunk az egyetlen versenyzők a városban, így elég sokszor összefutunk másokkal is, akiket akár ki is hívhatunk egy gyorsfutamra. Ez annyiból áll, hogy ha el tudsz távolodni 300 méterre az ellenféltől, te nyertél, ha viszont az ellenfél csinálja meg velünk ugyan ezt, buktunk egy darab zsetont. A tuningolás sem a garázsunkban történik már. A városban fellelhető tuningboltokat kell felkeresnünk, ha szeretnénk a verdánkat módosítani. Összesen 4 különböző féle műhelyet kereshetünk fel:

 • Tuning üzlet: Itt a teljesítményt növelhetjük. Vehetünk autónkba motoralkatrészeket, turbót, nitrót, gumikat és egyéb mást. Ezeket az alkatrészeket egy csomagba összerakva is megvehetjük, de aki nagyon igényes, egyenként is megvásárolhatja.
 • Kasztni bolt: Ebben a boltban légterelőket, tükröket, lámpákat vehetünk autónkra.
 • Spéci bolt: Itt testre szabhatjuk a csomagtartónkat, neonokat rakhatunk a négykerekünk alá, de még a csomagtartójába is, lámpafényeket vehetünk és testre szabhatjuk a kilométerórát is.
 • Festő műhely: Itt tehetünk autónkra különféle matricákat, és festhetjük le az autó egyes alkatrészeit a teljes kasztnitől kezdve egészen a motormerevítésekig.
 • Autókereskedés: Igaz, ez az 5. elem a felsorolásba, de mivel egy Autókereskedés, ez nem számít műhelynek. Ugye nem meglepő, itt válthatunk verdát.

A verdavásárlást külön meg kell említenem. Talán ez az első olyan NFS, ahol nem kell pénzt fizetni az autókért. Karrierünk során szponzorajánlatokat kapunk, amelyek szerződésében ott lapul az ingyenes autóvásárlás is. Mivel csak 5 férőhely van a garázsunkba, ezt a támogatást négyszer lőhetjük el, a többi alkalomkor már be kell cseréltetnünk egy verdánkat, ha újat szeretnénk. Mivel a játék címe Underground, így kis utalást már kaphatunk is arról, hogy a játékban nincs napszakváltakozás, mindig csak éjszaka van. Ez kicsit szürreális bár elfogadható. A nitró utánpótlás már egy elég érdekes dolog. Míg az Undergroundban nem volt lehetőségünk visszatölteni a nitrót, itt már erre is adódik esély. Tartályunkat úgy tölthetjük vissza, ha veszélyes előzéseket hajtunk végre (értsd: nagyon közelről előzünk meg egy személygépjárművet), ha driftelünk, ha gumit égetünk, ha hidraulikázunk, ha körbefordulunk 360 fokot, ha sokáig tolatunk egy huzamban, ha repülünk, ha szélfogóként használjuk az ellenfél autóját, ha előzünk, ha első helyen haladunk át a célon minden körben és még egy csomó lehetőség van ezeken kívül! Eszméletlen! Lehet, hogy valótlanok, de kicsit több az esélyünk így, mint az elődben volt, hogy ha egyszer kinyomtad, már nincs bocsánat!

 

Azt hiszem minden fontos újítást elmondtam, ami az Underground 2-t jellemzi. Akkor térjünk át a versenyekre. Szinte minden versennyel találkozni fogunk, amit már az elődben megismerhettünk, de akadnak itt azért újdonságok is:

 

 • Körverseny: Szimpla, minden NFS-ben előforduló versenytípus. A megadott köröket kell úgy teljesítenünk, hogy a célvonalon elsőként haladjunk át.
 • Sprint: A-tól B-pontig haladó verseny. Szintén találkoztunk már vele az elődben. Itt is csak a győzelem a fontos.
 • Drift: Ez a játékmód maradt ugyan olyan, mint azt az Undergroundban is megszokhattuk. Driftelj, szerezz pontot (lehetőleg minél többet) és nyerj. Fontos megemlíteni, hogy Hegyi változata is van a driftnek, ami jóval nehezebb, mivel több a szűk szakasz és a forgalommal is meg kell küzdenünk.
 • Gyorsulás: Szintén visszatérő versenymód. Egy adott szakaszon kell elsőnek beérnünk. Bár annyira nem nehéz, de a kacifántos szakaszok és a forgalom miatt nem árt egy kis odafigyelés.
 • Stílus-X: Az első olyan játékmód, amely teljesen új. Egy elkerített, drifthez hasonló pályán kell versenyeznünk, annyi nehezítéssel, hogy nem használhatunk nitrót.
 • URL: (Underground Racing League): Túraautóbajnoksághoz hasonlítanám az URL versenymódot. Igazi versenypályákon kell versenyeznünk, ahol a rázókövek használatával és a tökéletes íven való haladással biztos mienk a dobogó legfelső foka. Általában 3-4 körös egy ilyen verseny, később 2 és 3 pályából is állhatnak, így egy versenysorozatnak is hívhatnánk akár.
 • SUV: Speciális, csakis nehézgépjárművekkel nevezhetünk be erre a versenyre (1 hely előre is kilőve a garázsban) Általában vagy körverseny vagy sprint futamokon kell részt vennünk.
 • Speciális események: Ezek inkább nem is versenyek, de én mégis ide sorolnám őket. A speciális események mindig valamilyen fotózást tartogatnak számunkra. Van, hogy csak a megadott csillaghoz elfurikázva készítenek egy fotót rólunk, de van, amikor nekünk kell a fotóshoz menni, persze időre (miért is ne…). Ritka esetben mi magunk dönthetjük el, milyen pózban és háttérrel kerülünk ki az újság címlapjára (a szemfülesebbek észrevehették, hogy a Magyar Autósport-Magazin is helyet kapott a játékban)

Kicsit nézzünk körül a garázsban is. A z autók többsége csak szimpla egyszerűséggel át lett emelve az Undergroundból, de találkozhatunk egyedi darabokkal is. Irányíthatunk Ford Mustangot, Toyota Suprát, Subaru Imprezát, Mitsubishi Evo 8-at, Peugeot 206-ot, de a vagányabbak egy Hummert is beújíthatnak (akár az vagy, akár nem, muszály lesz előbb-utóbb beszerezned egyet, vagy egy hasonlót) Persze az alább felsoroltak csak elenyészőek a teljes listához képest, mivel összesen 29 autót van lehetőségünk irányítani a játék folyamán. Autónkat kivihetjük a tesztpadra is, ahol lemérhetjük teljesítményét, finomhangolhatjuk a beállításait és egy tesztkörre is elvihetjük.

Beszéljünk általános dolgokról. A grafika az elődhöz képest iszonyatosan sokat fejlődött. Az Underground kockaautói után itt igazi kánaán fogad bennünket. Tényleg szinte minden kis részletre odaügyeltek. A város is szépen ki lett dolgozva, egy szavunk sem lehet rá. Bár megjegyezném, hogy a textúrák kicsit pixelesek, de itt éppen nem ez a fontos. Az időjárás változás is nagyszerű LENNE, ha nem cseszték volna el ugye ezt is. Helyenként előfordul, hogy elered az eső, és ez nagyszerű is lenne, ha nem vérezne 2 sebből is: Egyik esetben annyira elindul, hogy látni nem lehet, és társul hozzá egy hülye sárga megvilágítás is, amitől az ember szinte megvakul. És másodjára, és megértem, hogy a való életben is van ilyen, de mi ez a hülyeség, hogy egy 20 méteres szakaszban elered az eső a fent leírtak szerint és 5 másodperc haladás után már semmi? Azért ha esik az eső, az egy nagyobb városrészen essen már, ne csak 50 méteres körzetben könyörgöm. A zenék is jól össze lettek válogatva. Többségében Rock és Rap zenét fogunk hallani, de a legtöbbjük tényleg hallgatható. (Akinek meg nem tetszik, az úgy is kikapcsolja) A nehézség már más tészta. Ha könnyű fokozaton visszük a játékot, akkor ne számítsunk nagy kihívásra. Így az egész játék olyan, mint ha csak sétakocsikázgatnánk, vagy az autót vinnénk el egy próbaútra. Nálam egyedül a Stílus-X okozott gondot könnyű fokozaton, de ezt foghatjuk az én bénaságomra is. Közepes fokon már van értelme játszani. Az ellenfelek erősebbek, nehezebb nyerni. Nehéz fokozaton pedig csak a profik próbálkozzanak inkább. Van egy érdekes funkciója a játéknak, mégpedig a GPS rendszer. Kérem szépen ez a ketyere úgy működik, (helyesbítve működne) hogy a térképen kiválasztjuk azt a versenyt, ahová el szeretnénk jutni, és aktiváljuk a GPS rendszert. Egy kék nyíl mutatja az irányt, bár inkább csak próbálná, mert elég sokszor előfordul, hogy a helytelen irányba mutat, ennek következtében legtöbbször jó erősen leszivatja az embert. Engemet személy szerint irritál a játékban való szereplése, és ajánlom mindenkinek, hogy szolgáltatásait inkább ne vegyék igénybe!

 

Hibáinak ellenére én imádom az Underground 2-t, és szerintem máig ez a legjobban sikerült Need for Speed. Van egy olyan különös hangulata, nem is beszélve a játékidő nagyságáról, és hogy itt van a legtöbb tuning alkatrész. Ezután a sorozat sajnos fokozatosan elkezdett leépülni.

 

9.8/10

5 komment

Címkék: underground 2 speed nfs for need speed: nfsu2

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr182086744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metemer 2010.08.01. 00:35:32

Hali! Emléxel még rám? írtam egy kis nagy adag játékot, és gondoltam megint írok párat.. nem különesebben érdekel, hogy téged érdekel-e, akkor is leírom ^^ XD

Remélem a Portalt Steamen vetted, mert a most következő játékok nagy része is steames..

-Alien Swarm - tuti ismered, ingyenes, jó cucc. - Az én kis gyors összefoglalásom: team-fortress2.blog.hu/2010/07/25/alienswarm

-Team Fortress 2, amit meg is említettél, és biztos, hogy ismered, és erről szól a blogom.

-Borderlands, RPG szerű cucc, én rühellem de gondoltam mindent leírok amit tudok :D

-Starcraft II - szerintem ezt is ismered, stratégiai játék, tök híres, vadi új, és sztem nagyon zsír.

-Counter Strike - nincs róle mit írni :D mész oszt lősz

-Garrys Mod - erről se lehet sokat mondani szerintem..

-Wooorms XDDXD

-A Gridet a multkor írtam? kocsis.. fakca..

-Blur - másik világban játszodó lego racershez hasonló(csak más grafikájú) kocsis játék, viszont létező kocsikkal.

most ennyit tudok ;)

Metemer 2010.08.01. 00:40:35

meg még egy kis ez-meg az, és sry a dupla postért..

Te tervezed előrer rendelni az AC Brotherhoodot? vagy megvárod míg felcrackelik?

576.hu/ - (fent van a kereső)
itt egy jó kis online webshop, a rossz pc játékéok sorozat játékainak KB mindegyikét megtaláltam már :D meg van sok jó cucc :)

ennyi voltam :D bb

szogyenyi · http://jatekblog.blog.hu 2010.08.01. 00:48:05

Reagálok a listára:

Alien Swarm: Nem simerem. Ha online szerepjáték, vagy fantasy, akkor lelőve. Nem az én stílusom.

TF2: Netes játékokat nem nagyon tolok. Oka hogy a netem trágya lassú.
Borderlands: Mindenféleképpen be fogom szerezni, az én figyelmemet is felkeltette.

StarCraft 2: Nem vonz valahogy az a játék. Fantasyt nem nagyon bírom.

CS: Ugyan az, mint a TF2. Bár botok ellen szoktam néha nyomni, lehet egyzser be fogo mutatni.

Gmod: Igazából ezt ajátékot nem lehet leírni :D Ezt játszani kell. Nagyon kafa játék.

Worms: Soha nem jutottma el még odáig, hogy PC-n játszhassam, de talán egyszer lesz rá alkalom, hogy meglesem közelebbről.

Grid: Ha lesz keret rá, beszerzem.

Blur: ^^

szogyenyi · http://jatekblog.blog.hu 2010.08.01. 00:48:50

AC Brotherhoodsot csak akkor veszem meg, ha végigtoltam az első 2 játékot. Addig lemegy az ára is.

YagaMilan 2010.08.04. 13:25:44

@Metemer: na akkor ménis írok a listával kapcsolatban:

-Alien swarm: énsem ismerem....de Pc-n nemis játszok.

-Team Fortess 2:nem valami komolyan vehető játék, azonos kategóriában van pl a :battlefield heroes-al

-Borderlands: tervezem megvenni :D

-Starcraft 2: Gyűlölöm a stratégiai játékokat...+ nem játszok PC-n

-CS: nemhinném h lenne értelme rolla tesztet írni mert nincs single playere se története stb..+ elég régi játék.A pc miatt sem az esetem.

-Worms: ezis inkább poén. nemigazán lehet komolyan venni

-Garry's mod: ez nemis játék hanem egy mod...és újbol pc..

-Grid:demo alapján jó játék de inkább akkor már dirt 2

-Blur: nem valami túl acélos játék. Nemis nagyon töröm magam a megvételén.

Végszóként: szerintem egy halo 3, gears of war 2 vagy egy fable 2 sokkkal inkább letesztelhető mint egy olyan játék aminek csak multiplayere van.Vagy komolytalan játékoknál