Az Oldalról

Üdv. Ezen az oldalon játékokról írok teszteket. Próbálok a legjobb formában írni, tesztjeim leginkább tájékoztató jellegűek.
Jelenlegi szerkesztőink:

szogyenyi (Admin, Főszerkesztő)

Ajánlott felbontás: 1024x768
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox

Oldalajánló

Rövid hírek az oldallal kapcsolatban

Új lap - 1

2012.07.21 - Az Eddigi Tesztjeim menüsor frissítésre került
2011.11.26
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.
2011.08.13
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.

Utolsó kommentek

  • szogyenyi: @4lena: Ha már pont egy autóverseny típusú játékhoz kapcsolódó teszthez írtál, akkor én figyelmedb... (2012.10.22. 16:05) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
  • 4lena: Az igen aktív kölyöknek keresek valami jó Xbox játékot (www.supergamer.hu/xbox-360-xbox-360-jateko... (2012.10.22. 15:03) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
  • MrMultiFrodo: Elküldtem neked a teendőket! :) (2012.08.01. 13:24) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Lényegtelen, én sem értem nagyon ezt a rendszert :D Mindenesetre érdekelne a dolog,... (2012.08.01. 09:03) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Lehet, hogy én vagyok a hülye , de azt hol lehet negnézni? :D (2012.07.31. 21:34) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Ment egy privát üzenet. (2012.07.30. 12:31) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Én segíthetek ha akarod :) (2012.07.29. 20:25) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Gondoltam már rá, bele is fogtam anno, csak nem nagyon tudtam haladni vele, így fel... (2012.07.16. 08:55) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Remek cikk, remek játék (lehet)!De valamire szeretném felhívni a figyelmed!Ez a blog kinézete.Szer... (2012.07.15. 23:02) Bulletstorm
  • szogyenyi: Én sajnos nem értek hozzá, de ez talán segítségedre lesz: ps2.ign.com/articles/368/368038p1.html ... (2012.06.18. 00:22) PS2 Online by: YagaMilan
  • sssen: Ps2 Slim konzolom van (2012.06.15. 12:27) PS2 Online by: YagaMilan
  • sssen: Tiszteletem! Le tudná pontosan írni,hogy hogyan lehet betlitani a konzolt ,hogy online tudjak játs... (2012.06.15. 12:26) PS2 Online by: YagaMilan
  • szogyenyi: @pal601: Fentebb található linket érdemes megnézni. De hogy ne kelljen keresgélned: www.classic-p... (2012.06.12. 20:13) International Rally Championship
  • pal601: rengeteg helyen "megtaláltam" már de a letöltés még sehol nem jött össze... Tud valaki egy használ... (2012.06.11. 14:01) International Rally Championship
  • Chornya Cholmi: Én is most tolom,tegnap raktam fel. :) A demojával játszottam kb 1000 éve,de akkor még nem volt ne... (2012.05.22. 17:59) XIII
  • Utolsó 20

Call of Duty 4: Modern Warfare

2010.04.02. 15:30 :: szogyenyi

A 2001-es év óta, mikor már a fejlesztőcsapatok szebb 3D-s grafikus motorral dolhozhattak, valamiért mindig is a II. világháború volt a felkapott téma. Csak had említsek párat: Medal of Honor, Return to Castel Wolfenstein, Delta Force, és a Call of Duty is beállt a sorba, mind a 3 (illetve 5) epizódjával együtt. De a 2007-es évben az Infinity Ward megtörte a jeget, és szakított a világháborús témával. Ideje volt lépni. Új köntösbe kellett öltöztetni a Call of Duty-t. Így végre most már megtapasztalhattuk, milyen is egy modern katona élete.

Hát kezdjük is el a játékot: Itt már nem a németek ellen fogunk harcolni, ami azt illeti, ki az a hülye, akinek nem esett volna ez le . Legfőbb ellenségeink a terroristák lesznek, illetve az oroszok ellen fogunk harcolni, és kergetni a főkolompost. (Ha éppen nem mi próbálunk meg elfutni a minket üldöző kutya(ák) elől). Első küldetésünk egy gyors kiképzés lesz, ahol megtanulhatjuk a játék általános irányítását, illetve megismerkedhetünk néhány fegyverrel. Majd ezután kezdődnek el az igazi bevetések. Akkor ha már itt járok, megemlítem, hogy ez egy nagy gyengepontja a játéknak. Elég csekély a küldetések száma, mindössze 7-8 óra alatt simán végig lehet rajta futni. Mint ahogy már az a COD 2-be is volt, itt is több szereplő bőrébe bújhatunk bele, így értelemszerűen 2 sztorivonalat követhetünk végig.  Szám szerint 3 embert irányíthatunk: szolgálunk az USMC tengerészgyalogságnál Paul Jackson őrmester személyében, a S.A.S századnál az újonc, John „Soap” MacTavish, illetve 2 küldetés erejéig magát Price kapitányt is irányíthatjuk. A pályák nagyon változatosak, és néhol roppant nagy fordulatok történnek, szóval nem árt odafigyelni, mi is történik körülöttünk. Lesz, ahol heves tűzharcpárbajban lesz részünk, de nem egy rajtaütésen is közrejátszunk, illetve egy abszolult kedvenc, a lopakodós pálya, ahol egy rossz mozdulat akár az életünkbe is kerülhet. Tovább nem is boncolgatom a játék e részét, nem akarom lelőni az esetleges fordulatokat.

Fegyverek terén elég bőkezű a játék. Mint most is, felszerelésünk 2 kézifegyverből, gránátokból, és egy késből áll. Igen. A kés elég új dolog, nagyszerű közelharci fegyver. Ha nincs időnk reagálni az éppen az orrunk előtt álló ellenségre, akkor egy gombnyomással ledöfhetjük vele, de a kutyák ellen is elég hatásosnak bizonyul. Apropó kutyák: Igen. Egy új ellenfél. Nagyobb kihívást nem jelentenek, de néha nem árt odafigyelni, hogy mikor lohol utánunk egy-kettő, mert ha egyszer a földön vagyunk, és rossz időben próbálnánk kitörni szerencsétlen nyakát, akkor könnyen az ebédjévé válhatunk.

Fegyvereink nagy része már modernizálódott.

Pisztolyok terén találkozhatunk a következő fegyverekkel: M9, USP .45, M1911 .45, illetve a nagy tűzerejű Desert Eagle-el.

Rohamfegyverek terén használhatunk M16A4-est, AK-47-et, M4-et, G3-at, G36C-t, MP44-et, és egy rohadt erős, shotgun alapű M14-et.

Gépfegyverek: MP5, AK-47u, Mini-Uzi (Bár többségük csak multiban használható)

Golyószórók: RPD, M249 SAW, illetve multiban használhatjuk még a M60E4 fegyvert.

 

Ezek mellett még használhatunk sörétes fegyvert, távcsöves fegyvereket, mint pl: Dragunov, Barrett .50cal, illetve tankelhárító fegyvereket. Fegyvereink nagy részén mostmár a hagyományos célzó helyett optikai irányzékot találunk, melyel jóval pontosabb a célzás. Alapesetben ez rajta van a fegyverünkön, de ha az ellenségtől veszünk fel fegyvert, azokon már nem megtalálhatóak. Illetve hasznos kellék még a gránátvető, mely az M16A4-es fegyveren, illetve az KA-47-en található meg időként. Már nem szeretném külön helyre írni, szóval itt e,lítem meg a gyógyulás rendszert. Már a Call of Duty 2-be is megszokhattuk, hogy nincsenek medikitek, ha találat ért minket, egyszerűen fedezékbe kel húzódnunk, és várni, hogy regenerálódjunk. Ez itt is ugyan úgy működik.

Egyéb játékmódok:

Ha már végigvittük az egyjátékos kampányt, és nem tudunk mit csinálni, akkor egy kis extrákért cserébe nekiállhatunk megkeresni a pályákon elrejtett 30 laptopot. Bizonyos mennyiségű laptop megtalálásáért cserébe kaphatunk olyan opciókat, mint a kifogyhatatlan lőszer, több gránát, fekete-fehér kép, stb… Illetve találhatunk még egy Hadakozás opciót is, ahol vagy sztoriszerűen, vagy pedig egy-egy küldetést oldhatunk meg pontokért. Itt aztán lehet haverok ellen versengeni, hogy ki ér el több pontot, vagy saját rekordunkat is döntögethetjük. Pont jár: Ellenfelek megöléséért, kocsik felrobbantásáért, a szorzók növelik a pontot, a megmaradt idő, illetve az életek is plusz pontokat adnak, de a játék nehézségi szintje is nagyon meghatározó szerepet kap.

Majd ha végleg meguntuk magunkat, jöhet a Többjátékos móka. Nem kétséges, ez a játék legerősebb pontja. A COD 2-ből megismert játékmódok ugyan úgy helyet kaptak itt is, „csipetnyi” változtatással. Nagyon erős támpillére a fejlődési rendszer. Összesen 50-es szintig lehet fejlődni, minden egyes gyilkolásért,, feladat teljesítéséért XP-t kapunk, így léphetünk rangot. Ranglépéssel nyílnak meg a többi fegyverek, illetve azoknak tartozékai. Fegyvereinkre szerelhetünk optikai irányzékot, gránátvetőt, hangtompítót, megválaszthatjuk színét. Emellett lehetőségünk van 3 perket választani. Ezek különleges képességek, mint pl: nagyobb sebzést bírunk, hosszabb ideig tartó futás, gyorsabb újratöltés, mesterlövész módban tovább tudjuk visszatartani lélegzetünket, stb… Játék közben a Killstreakekért kapunk olyan bónuszokat. Pl: 3 Killstreak után 30 másodpercig láthatjuk az ellenséget a térképen, 5 killstreak után kiválaszthatunk a mapon egy pontot, ahova légitámogatást kérhetünk, 7 killstreak után pedig helikopteres segítséget is hívhatunk. Kicsit böngészve találhatunk még egy Achievement menüpontot is, ahol különleges feladatok vannak felsorolva. Teljesítésükért + XP-t kapunk. Ilyen feladat lehet, pl: ölj meg hasalva 30 embert, ölj meg 5 embert úgy, hogy a saját gránátját hajítsd vissza, vagy egy megadott fegyverrel csinálj 100 fejlövést. Mondhatni: leköti az embert sok ideig, kitartó és fáradságos munka kell hozzá, hogy mindet teljesíteni tudjuk.

Általánosan a játékról:

 A grafika nagyon jól néz ki. A házi fejlesztésű, úgynevezett IW Engine 2. generációja hajtja a játékot. A srácok megpróbálták kipréselni belőle a maxot, ami meg is látszik a játékon. A zene nagyon pörgős, hangulatos, illik a szituációkhoz. A mesterséges intelligencia is remek. Az ellenfelek próbálnak együttműködni, fedezéket keresnek. Sajnos ami kicsit zavaró, az a linerás pályák. Nem nagyon mehetünk ara, amerre akarunk, mert mindig megmondják nekünk, mit, hová, merre. Bár ez megbocsátható bűn, mert a történések és az akció úgy is eltereli a figyelmünket. Küldetések terén is próbál változatos lenni a játék, mint mindig. Lesz autós üldözés, mentőakció, lopakodás, lőhetünk helikopterből, stb… Tényleg, egy rossz szavunk nem lehet rá.

Összegezve: A Call of Duty 4 elhozta a megváltást. Megmutatta, hogy ki lehet még azért valamit facsarni a COD-ból, és tud újdonságot nyújtani. Örülök, hogy a modern harcok felé vették az irányt, és hagyták a világháborús témát a búsba. Aki nem játszotta volna még, és szereti a pörgős akciót, a jó fegyvereket, az rögtön pattanjon ki a gép elől, és szerezze be, de MÁRIS!

 

10/10

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása