Az Oldalról

Üdv. Ezen az oldalon játékokról írok teszteket. Próbálok a legjobb formában írni, tesztjeim leginkább tájékoztató jellegűek.
Jelenlegi szerkesztőink:

szogyenyi (Admin, Főszerkesztő)

Ajánlott felbontás: 1024x768
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox

Oldalajánló

Rövid hírek az oldallal kapcsolatban

Új lap - 1

2012.07.21 - Az Eddigi Tesztjeim menüsor frissítésre került
2011.11.26
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.
2011.08.13
- Az Eddigi Tesztjeim menüsort frissítettem.

Utolsó kommentek

  • szogyenyi: @4lena: Ha már pont egy autóverseny típusú játékhoz kapcsolódó teszthez írtál, akkor én figyelmedb... (2012.10.22. 16:05) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
  • 4lena: Az igen aktív kölyöknek keresek valami jó Xbox játékot (www.supergamer.hu/xbox-360-xbox-360-jateko... (2012.10.22. 15:03) Need for Speed: Shift (Xbox 360)
  • MrMultiFrodo: Elküldtem neked a teendőket! :) (2012.08.01. 13:24) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Lényegtelen, én sem értem nagyon ezt a rendszert :D Mindenesetre érdekelne a dolog,... (2012.08.01. 09:03) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Lehet, hogy én vagyok a hülye , de azt hol lehet negnézni? :D (2012.07.31. 21:34) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Ment egy privát üzenet. (2012.07.30. 12:31) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Én segíthetek ha akarod :) (2012.07.29. 20:25) Bulletstorm
  • szogyenyi: @MrMultiFrodo: Gondoltam már rá, bele is fogtam anno, csak nem nagyon tudtam haladni vele, így fel... (2012.07.16. 08:55) Bulletstorm
  • MrMultiFrodo: Remek cikk, remek játék (lehet)!De valamire szeretném felhívni a figyelmed!Ez a blog kinézete.Szer... (2012.07.15. 23:02) Bulletstorm
  • szogyenyi: Én sajnos nem értek hozzá, de ez talán segítségedre lesz: ps2.ign.com/articles/368/368038p1.html ... (2012.06.18. 00:22) PS2 Online by: YagaMilan
  • sssen: Ps2 Slim konzolom van (2012.06.15. 12:27) PS2 Online by: YagaMilan
  • sssen: Tiszteletem! Le tudná pontosan írni,hogy hogyan lehet betlitani a konzolt ,hogy online tudjak játs... (2012.06.15. 12:26) PS2 Online by: YagaMilan
  • szogyenyi: @pal601: Fentebb található linket érdemes megnézni. De hogy ne kelljen keresgélned: www.classic-p... (2012.06.12. 20:13) International Rally Championship
  • pal601: rengeteg helyen "megtaláltam" már de a letöltés még sehol nem jött össze... Tud valaki egy használ... (2012.06.11. 14:01) International Rally Championship
  • Chornya Cholmi: Én is most tolom,tegnap raktam fel. :) A demojával játszottam kb 1000 éve,de akkor még nem volt ne... (2012.05.22. 17:59) XIII
  • Utolsó 20

Lego Racers

2010.02.26. 19:56 :: szogyenyi

A Lego Racers egy nagyon aranyos kis arcade autós játék. Ahogy a neve is sugallja, gondolom nem kell mondani sem, hogy autóversenyzős játékról van most itt szó. Mást nem is tudnék elmondani róla, inkább belefognék az elemzésbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Főmenübe belépve rakatnyi lehetőség tárul elénk. Építhetünk saját autót, kezdhetünk egy bajnokságot, mehetünk egy szimpla versenyt, illetve idő elleni versenybe is belefoghatunk. Vegyük szépen sorjában végig mindet. A build menüpont alatt megépíthetjük saját karakterünket, illetve autónkat. Elsőnek a karakter megépítésére kerül sor. Egy rakat anyag közül választhatunk emberkénknek fejet, felső ruházatot és alsót. De ha nincs kedvünk vele bajlódni, akkor a gép véletlenszerűen létrehoz nekünk egy karaktert a MIX parancsot választva. Ha ezzel megvagyunk, akkor létre kell hoznunk egy versenyzői igazolványt. Itt adhatjuk meg profilnevünket, illetve kiválaszthatjuk, legóemberként milyen pofát vágjon az igazolványképen. Ha ezzel készen vagyunk, jöhet az autónk összerakása. Itt összesen 4 kategória közül választhatjuk ki a nekünk leginkább tetsző alvázat, majd aztán jön az építkezés. Persze ha már legyőztünk egy boss-t, akkor az ő kocsiját, és alkatrészeit is használhatjuk már.  A Quick Bild parancsot választva a gép véletlenszerűen tákol össze egy autót, de ha ezt a szolgáltatást ki szeretnénk hagyni, akkor mi magunk is kiválaszthatjuk az autónkra kerülő alkatrészeket. (Igazából már eleve nem is Lego Racers lenne a játék neve, ha nem építhetnénk saját autót.) Itt is 4 kategórián belül válogathatunk a különféle alkatrészek közül, no meg persze a már legyőzött bossok autóinak alkatrészeit is felhasználhatjuk.

Ha ezzel meg vagyunk, jöhet a Arcade mód. Összesen 7 karriert kell végigvinnünk, mindegyik 4 versenyből áll. A versenyeken pontot kell gyűjtenünk, melyek a következő képpen vannak besorolva:

1 .helyezet: 30 pont

2. helyezet: 20 pont

3. helyezet: 10 pont

4. helyezet: 3 pont

5. helyezet: 2 pont

6. helyezet: 1 pont

Mondanom sem kell, az nyeri az egészet, akinek a legtöbb pontja van. Sajnos ennek azért megvan a hátulütője. Ha egy versenyt véletlenül elszúrunk, akkor bizony nagy az esély rá, hogy a dobogó legfelső foka már nem lehet a miénk. Erre még rátesz egy lapáttal az is, hogy az ellenfelek egyre erősebbek lesznek minden verseny után.

Ha már idegösszeroppanást kaptunk az Arcade mod miatt, akkor szimpla versenyt is mehetünk. Itt a már megnyílt pályák közül választhatunk egyet. Persze itt is mehetünk az általunk épített autóval. Vagy ha van egy barátunk, aki szívesen játszana velünk, akkor választhatjuk a Versus mod-ot is. Ekkor osztott képernyőben olthatjuk egymást, illetve az NPC-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsit magáról a játékról.

Magával a játékkal nincs baj. Hangsúlyozom: A játékkal. Viszont az ellenfelekkel már annál inkább. Idővel annyira erősek tudnak lenni, hogy képtelenség őket leelőzni. Ez főleg a bossokra jellemző. Nem fogom fel, miért kellett ilyen nehézre csinálni ezt a játékot. Ez elvileg gyerekeknek készült, szóval lehettek volna elnézőbbek is. Magával az irányítással nincs probléma. Kicsit szokni kell, de sohasem irányíthatatlan a játék. A grafikát nem vitték túlzásba, de szerintem ez nem is baj. A pályák összetétele kis egyszerű. Látszik rajta hogy nem is erre fektettek nagy hangsúlyt a fejlesztők. Illetve ha már a pályáknál tartok: Néha nem árt alaposan odafigyelni, mert elég sok rövidítést elrejtettek benne a készítők, melyeket bizonyos power-up okkal oldhatunk fel. (pl:bomba). És amit még nem említettem, azok a power-up ok. Minden pályán el van helyezve egy rakat power-up. Találhatunk fehér, piros, sárga, kék és zöld színűeket. El is magyaráznám, mi mire jó:

Piros: általában támadó fegyverek, az ellenség lelassítására szolgálnak.

Sárga: Szintén támadófegyverek, annyi különbséggel a pirosra nézve, hogy ezeket magunk mögé helyezhetjük el.

Zöld: ezek az ún. Boost power-up ok. Segítségükkel egy bizonyos ideig extra gyorsaságra tehetünk szert.

Kék: velük pajzsot húzhatunk az autónk köré, ezzel megvédve magunkat a támadásoktól.

Fehér: ezek segítségével egy, már meglévő power-up-ot fejleszthetünk tovább. Egyszerre max 3 db lehet nálunk. Mindig más power-upot kapunk, attól függően, éppen hányat gyűjtöttünk be ezekből a power-upokból.

Összegezve: A Lego Racers egy nagyszerű játék volt anno, de még most is az. Kikapcsolódásnak nem rossz játék, illetve ha van kisebb testvér, rokon, ismerős, nagyon tudnám nekik is ajánlani ezt a játékot. Ma már fillérekért be lehet szerezni a neten. Sajnos az NPC-k erőssége miatt nem adhatok 10 pontot a játéknak. Szeretnék, de nem tehetem meg. Szóval:

 

9/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr541795545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása